Top 10 cele mai dese greseli in dieta

Top 10 cele mai dese greseli in dieta
Citeste mai mult despre: dieta, micul-dejun, tips
Data publicarii: 21 Iulie 2009

Esecul curelor de slabire consta, de cele mai multe ori, in obiceiurile alimentare proaste. Medicii spun ca atunci cand observam ca am luat cateva kilograme in plus si ne hotaram sa urmam o dieta, cel mai indicat este sa cerem sfatul unui specialist nutritionist sau endocrinolog, care sa alcatuiasca un regim potrivit metabolismului nostru.

Iata cateva obiceiuri alimentare la care ar trebui sa renuntam, daca dorim sa ne mentinem silueta si sanatatea.

1. La micul dejun, o cafea si un croasant. „Este dificil sa va mentineti pana la pranz cu un asemenea mic dejun, deoarece in jurul orei 12, cand secretia de insulina este maxima, determinand scaderea glicemiei, va va creste pofta de mancare si nu va veti mai gandi la calitatea si compozitia alimentelor”, explica dr. Alin Popescu, medic specialist medicina sportiva.
Sfat: incercati sa consumati la micul dejun cereale, fructe sau branzeturi slabe alaturi de o leguma. Cornul ar fi bine sa-l pastrati doar pentru o dimineata de weekend.

2. Aveti in geanta o ciocolatica sau bomboane, in caz ca vi se face foame. Specialistii sustin ca astfel de gustari sunt cauza saritului peste mese, lucru care duce la obiceiul de a rontai in special alimente bogate caloric.
Sfat: alegeti-va mai bine alimentele si, daca mai simtiti nevoia sa rontaiti ceva intre mese, optati pentru un mar.

3. Consumati expresso concentrat, cu mult zahar si frisca. „Nu faceti decat sa va multiplicati numarul de calorii zilnice: doua lingurite de zahar in ceasca si cinci cafele pe zi sunt deja 200 calorii”, atrage atentia dr. Popescu.
Sfat: adaugati eventual indulcitori in cafea, dar fiti atenti si la cantitatea acestei bauturi, deoarece cafeina poate provoca nervozitate si agitatie.

4. La pranz, un sandvici sau pateuri. Medicul recomanda ca sandviciul sa nu aiba unt sau maioneza si ne sfatuieste sa renuntam la pateurile de orice fel, pentru ca sunt foarte bogate in grasimi.
Sfat: sandviciul ar trebui sa contina sunca si cruditati, peste sau pui cu salata, la care puteti adauga un suc natural de tomate sau grepfrut, apa plata sau minerala.

5. La serviciu, comandati carnati, carne de porc, cartofi prajiti. „Daca acest lucru se intampla rar (maximum o data la doua saptamani), nu este o problema, dar nu este recomandat sa consumati acest meniu zilnic”, subliniaza dr. Alin Popescu.
Sfat: optati pentru carne sau peste la gratar, acompaniate de legume proaspete.

6. Incepeti masa cu mezeluri sau oua cu maioneza.
Sfat: in loc de mezeluri, alegeti jambon crud sau fiert degresat, branza slaba sau un ou fiert (doar 80 calorii).

7. Consumati branza de doua ori pe zi. „Daca portia de branza de la fiecare masa este foarte generoasa, riscati sa aveti in acea zi un total caloric foarte mare si un aport crescut de grasimi saturate”, explica medicul Popescu.
Sfat: daca nu puteti sa renuntati la branza, consumati-o la micul dejun si nu depasiti 50 grame. O puteti inlocui cu branza slaba de vaci sau cu iaurt.

Afla mai multe informatii despre acest subiect din Gandul.
 

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies