Consumul de cafea sau ceai contribuie la creşterea glicemiei

Consumul de cafea sau ceai contribuie la creşterea glicemiei
Data publicarii: 05 Februarie 2008

Persoanele care suferă de diabet şi renunţă la doza zilnică de cafea sau ceai au mai multe şanse de a-şi ţine boala în frâu, în comparaţie cu pacienţii care continuă cu aceste obiceiuri.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Universitatea Duke din Carolina de Nord, SUA. Doza zilnică de cofeină contribuie la creşterea cu 8% a nivelului de zahăr din sânge, influenţând negativ efectele tratamentului administrat diabeticilor.

Renunţarea la cafea contribuie la un control mai bun al diabetului de tip 2, boală specifică persoanelor de vârsta a doua. Studiul a fost efectuat cu participarea a 10 persoane bolnave de diabet. Voluntarii consumau zilnic cel puţin două ceşti de cafea.

Analizele au arătat că nivelul zahărului din sânge se ridica cu 8% după ce doza de cofeină ajungea în corp. Cofeina tulbură procesul prin care glucoza este răspândită în organism. De asemenea, cofeina ar putea fi responsabilă de eliberarea adrenalinei care poate contribui la creşterea glicemiei.

Citeşte mai multe în Gândul.

 

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies