Cele mai oribile şase feluri de mâncare din întreaga lume!

Cele mai oribile şase feluri de mâncare din întreaga lume!
Data publicarii: 20 Martie 2008

Îţi prezentăm şase feluri de mâncare din diverse ţări, unde sunt considerate adevărate delicatese. Şoricei, ouă de termite, brânză cu larve... nu-i aşa că deja îţi lasă gura apă?

Escamoles
Escamoles sunt ouăle termitei gigantice de culoare neagră, Liometopum care îşi face muşuroi la rădăcinile agavelor, scrie Woman's Passions. Adunarea ouălelor este o activitate extrem de neplăcută, deoarece termitele sunt foarte veninoase şi au o antipatie genetică faţă de oameni. Cu toate astea, mexicanii le consideră o delicatesă.

Ouăle lor au consistenţa brânzei de săculeţ. Cel mai popular mod de a le consuma este cu taco – o mâncare mexicană picantă şi cu gucamole.

Cazu Marsu
Cazu Marsu se pregăteşte în Sardinia, Italia şi este o brânză de oaie care a fost infestată în mod deliberat cu „Piophila casei”, o fel de muscă, iar rezultatul este o brânză în care s-a cuibărit o larvă şi care este într-o stare avansată de descompunere şi în consecinţă, miroase îngrozitor.

Larva din brânză este capabilă să sară 15 cm în aer, iar cel care mănâncă acea brânză trebuie să-şi protejeze ochii. Gustul este îndeajuns de puternic încât să îţi ardă limba, iar larva trece prin stomac nedigerată, iar uneori supravieţuieşte în intestin şi poate provoca stări de vomă sau diaree.

Lutefisk
Lutefisk este un fel tradiţional norvegian, care seamănă cu un cod care a fost înecat mai multe zile într-o soluţie de leşie, până când pielea sa este suficient de caustică pentru a strica orice cuţit ar încerca să o taie.

Vin din şoricei
Ce poate fi mai savuros decât un vin roşu în care ai înecat şoricei? Nimic, spun coreenii.

Vinul din şoricei este o băutură tradiţională „tonică” în China şi în Coreea şi are gust de gazolină. Şoricei mici, abia născuţi, sunt luaţi de lângă mama şoricioaică şi sunt aruncaţi, încă de vii, în vin şi lăsaţi să fermenteze, în timp ce părinţii lor zgârie disperaţi cu lăbuţele pereţii sticlei...

Pacha
E o delicatesă foare apreciată de irakieni, iar prepararea ei nu e deloc complicată. Se ia o oaie, căreia îi tai capul. Capul oii se fierbe şi apoi se mănâncă. Mai simplu şi mai frumos de atât nici că se putea.

Balut
Vă plac ouăle de raţă? Şi filipinezilor, dar ei au găsit cea mai bună metodă de a le prepara. Filipinezii preferă oul de raţă incubat, până când puiul mai are un pic şi iese din ou, cu puful lui galben. Atunci îl iau şi îl fierb, iar fetusul este foarte crocant şi are un gust senzaţional, spun localnicii.

 

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    120 min
    14:45 Pamantul, Soarele si tu
    135 min
    17:00 Imbratisarea ta
    105 min
    18:45 Inima nu minte
    135 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    150 min
    04:15 Acasa la romani
    60 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Aproape de iubire
    166 min
Modifică setările cookies