Top 10 cele mai inteligente rase de caini din lume!

Cand spunem “acest caine e inteligent”, de obicei ne referim la capacitatea animalutului de a invata lucruri noi, de a gandi si de a rezolva probleme. Anumite rase sunt considerate a fi mai “dotate” pentru ca pot fi usor dresate, insa alte rase isi demonstreaza inteligenta in alte moduri si sunt demne de admiratie. Si acum, sa vedem care sunt cele mai inteligente rase de caini din lume, in sensul in care cei mai multi oameni percep inteligenta canina!
Top 10 cele mai inteligente rase de caini din lume!
10. Cainele de cireada australian

Un caine harnic, care se ocupa in mod traditional de turme si de cirezi. Calitatile principale sunt inteligenta exceptionala, atentia, rezistenta si loialitatea fata de proprietate si de stapani. Sunt agili, puternici, organizati, activi si fizic si mental. Partea mai putin buna e ca se plictisesc repede si mai fac si prostioare in dorinta lor de a experimenta lucruri noi.

9. Rottweiler

“Cariera” rottweiler-ilor a inceput in Germania ca tovarasi de munca. Sunt folositi in principal pe post de paznici si ca ajutor de politist. Sunt foarte curajosi, rabdatori si fideli.

8. PapillonSunt foarte dragalasi, datorita urechilor in forma de fluture. Sunt isteti, mai puternici decat par la prima vedere – sunt descrisi adesea ca si caini mari prinsi in niste corpuri mici. Sunt paznici de incredere ai casei si buni prieteni.

7. Labrador Retriever

E una din cele mai populare rase de caini asa-zisi “de familie”. Inteligenti, afectuosi, blanzi, sunt ideali pentru familiile care au copii mici. Pot fi usor dresati, de aceea sunt folositi si pentru a ajuta batranii si persoanele cu handicap, dar si in munca de teren a politistilor.

6. Ciobanesc de Shetland

Membrii acestei rase de caine aduc si acasa spiritul protector si devotamentul cu care apara turmele. Extrem de inteligenti, se descurca in diverse situatii si invata comenzi noi cu usurinta.

5. Doberman
Pinscher

Aceasta rasa nu cunoaste ce inseamna frica si de aceea, sunt foarte apreciati ca si caini de paza. Chiar daca par fiorosi, pot fi imblanziti prin dresaj si, astfel, sa devina docili si blanzi.

4. Golden Retriever

Acesti caini pot invata bine peste 200 de comenzi, sunt loiali, iubitori, atenti, ideali daca iti doresti un tovaras jucaus si de incredere.

3. Ciobanesc German

Isteti, curajosi si protectori, ciobanestii germani invata comenzile dupa numai cateva repetitii si apoi, nu trebuie sa-i dai o comanda de doua ori ca sa te asculte. Sunt folositi pentru a apara turmele, pentru paza, in politie, in cautari si misiuni de salvare si au fost antrenati de militari chiar pentru salturile cu parasuta.

2. Pudel

Usor de dresat, ascutiti la minte, cainii din rasa pudel sunt rezistenti, ascultatori si eficienti. Sunt foarte creativi si, de aceea, au fost cooptati chiar la spectacolele de circ.

1. Border Collie

Collie e pe primul loc, datorita inteligentei iesite din comun si a energiei de care da dovada. Cainii din aceasta rasa se simt cel mai bine alaturi de stapani activi, cu care se pot juca si atrena toata ziua. Din cauza trecutului de caini de turma, Collie pot deveni confuzi in preajma copiilor, care au alt ritm si nu pot fi “dirijati” la fel ca oile sau vacile.

8 comentarii despre "Top 10 cele mai inteligente rase de caini din lume!"

Andrei
18 November 2014, 19:17
Eu spun sincer ca un Ciobanesc German este foarte inteligent si merita primul loc.
Raspunde
Adelin
27 February 2013, 21:43
Am o vaga impresie ca si Malinois Ciobanesc belgian ar trebui clasat aici :)
Raspunde
ioana
16 April 2010, 22:22
nu cred ca e corect! in ptimul rand: Pudelul nu stiu ce e asa destept, Border Collie....... ar trebuii pe al 5-lea loc, Ciobanesc German pe primul loc cu Golden Retriever pe al doilea Labrador Retriever, si restul cum o fi...
Raspunde
miki
14 October 2012, 15:25
banu chiar daca nu e in lista mai bine Beagle-ul
Raspunde
dia
06 September 2012, 21:52
bai, tu de unde naiba sti ca border collie nu merita primul loc, ia mai infoemeazate
Raspunde
ira
20 July 2010, 18:20
da korekt ciobnesk german pe primul lok!
Raspunde
dia
27 August 2012, 19:56
rasa mea preferata e border collie , dar am un maidanez de talie medie si l-am invatat sa SCHIOAPETE, IN 4 zile, si mai stie multe altele, il iubesc!!
Raspunde
jn5
31 March 2011, 13:13
z ey55 aez5
Raspunde
daniela
09 April 2012, 11:23
ba labradorul este cel mai destept din lume apoi ciobanescul german si hasky eu vam spus doar trei rase dar mai sunt multe
Raspunde
dia
24 August 2012, 23:23
de unde pana unde labradorul e cel mai destept , unde ai aflat asta? daca nu ma crezi ca border collie e cel mai destept scrie pe youtube dogs 101 si o sa vezi ce zice un dresor cunoscut, daca intelegi engleza
Laurette
29 October 2011, 11:04
pentru toti invidiosii de mai jos care habar nau ce caine au la usa ...sa stiti k border collie chiar e cea mai desteapta rasa de caini datorita faptului k pot fi dresati usor si au mintea unui copil de 5 ani .. eu am un border collie si intr-o zi a invatat sa stea in pozitia sezi si culcat fara sa imi bat capul prea tare ...sunt ff energetici ,,,intrebati un specialist iar acesta va va confirma spusele mele. la revedere
Raspunde
dia
23 August 2012, 20:14
asa e Laurette, e adevarat ce ai spus, dar unii nu vor sa inteleaga ca border collie sunt cei mai destepti,
Raspunde
roxi
11 November 2011, 22:59
si nici nu mi-as dori asa o uratenie de caine border collie sunt hidosi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde
dia
23 August 2012, 20:04
deci fi atenta,trebuie sa ai 0 informatii ca sa zici asta despre border collie, ei sunt cea mai inteligenta rasa de caini, si ce amarate de comenzi a invatat bischonul tau, imi venea sa te si injur da m-am abtinut , daca ai nelamuriri despre borderi intreabama, si nu te mai lauda cu bichonul tau amarat
Raspunde
Alex
27 February 2012, 00:21
cum poti sa zc acea rasa e o uratenie si k sunt hidosi,crek nu vezi bn,sunt superbi..defapt cred k orice animal are frumusetea lui,nu trebuie sa cvb asa ;)
Raspunde
ioanna
17 January 2012, 16:40
wwwaaai ii frumos cainele ce vorbesti vezi cum vb ok?
Raspunde
Ady
05 May 2012, 15:23
De ce golden retriever sunt clasati mai bine in top decat labrador retriever?
Raspunde
Cele mai noi articole