Cum sa dresezi un caine incapatanat

Cui nu i-ar placea sa aiba un caine bine educat, care sa asculte fiecare comanda? Daca ai insa un caine mai deosebit, sa zicem “cu personalitate”, procesul relativ simplu de dresare poate deveni o piatra de incercare pentru rabdarea ta. Iata cateva mici trucuri care te pot ajuta sa ii vii “de hac” obraznicutului!
Cum sa dresezi un caine incapatanat

Atunci cand ii dai o comanda, mentine contactul vizual cu cainele. Asta ii transmite lui mesajul ca tu esti seful/sefa. Apoi, spune-i pe nume si da-i comanda cu o voce ferma. “Rex, stai!”. Nu tipa, fiindca o sa-l sperii si nici nu da comenzi prea lungi. Cainii nu inteleg decat destul de putin din limbajul omenesc, iar propozitiile lungi ii deruteaza. Dupa ce ii dai comanda, arata-i exact ce vrei sa faca, in timp ce repeti aceleasi cuvinte.

Da-i o bucata de biscuite sau ceva bun dupa ce executa corect, lauda-l si mangaie-l. Cainele va fi foarte fericit fiindca tu esti multumit(a) si va fi dispus sa colaboreze in continuare.

Nu vorbi prea mult pe langa subiect in timp ce iti dresezi cainele, “Azorel, sezi”, “Bravo” si cam atat, fiindca altfel o sa creada ca s-a terminat instructia si ca se poate juca in voie.O sedinta nu trebuie sa dureze mai putin de 10 minute, si nici mai mult de 15 minute, daca vrei sa obtii rezultate reale. Ca si copiii, cainii se plictisesc si obosesc si ei, daca fac acelasi lucru de zeci de ori.

In fiecare zi, trebuie sa ai un program fix de antrenat cainele si, pe masura ce progreseaza, redu-i portia de dulciuri, pana cand o sa se obisnuiasca sa te asculte fara sa mai vrea nimic in schimb.

Nu incerca sa il inveti mai multe comenzi in acelasi timp; fiecare comanda la randul ei. Nu tipa si nu lovi cainele – frustrarea si nervii nu vor aduce nimic bun in relatia voastra. Rabdare, repetitie, laude si afectiune, iata de ce are nevoie orice animalut cu blanita, cat ar fi el de obraznic si incapatanat!


24 comentarii despre "Cum sa dresezi un caine incapatanat"

Teo
10 November 2013, 09:57
vreau sa ma futa un caine si sa fac sex cu el
Raspunde
Sexosu
18 April 2014, 09:38
te fut eu dar sa zici cand si unde
Raspunde
costel_fedorcea
30 March 2014, 11:01
da sau nu?
Raspunde
costel_fedorcea
30 March 2014, 10:17
dar as putea sal dresez de mic?
Raspunde
victor
30 January 2014, 13:53
am un pechinez si dimineata ma scoala la 6 si am o sora nou nascuta
Raspunde
delia
08 November 2013, 17:15
eu am avut un bichon si acum ma asculta mereu si asa am voie si cu el in casa
Raspunde
robert
25 July 2013, 15:28
am si eu un dog argentinian de 4 luni si cand il plimb cu lesa ma ia taras si nu ma asculta . va rog ajutati-ma!
Raspunde
antonio
25 July 2013, 13:13
eu vreau sa imi tresezi cateaua si vreau sa ma asculte
Raspunde
razvan
05 July 2013, 17:44
Cainele meu are 6 saptamani si nu stiu cum sa fac sa nu mai faca in casa
Raspunde
Cele mai noi articole
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Mobile
  • Contact
TODO supply a title